Logopedie?

Welkom op de site van Logopediepraktijk Dianne.

Logopediepraktijk Dianne is een all-round logopediepraktijk gevestigd in gezondheidscentrum ’t Oude Klooster in Bladel.

Of het nu gaat om problemen in de spraak- en/of taalontwikkeling, stemproblemen, afwijkende mondgewoonten, eet-en drinkproblematiek of  gehoorproblemen, logopedie Dianne kan hierbij helpen.

Door middel van onderzoek, advies en professionele begeleiding met een persoonlijke aanpak, zal de hulpvraag stap voor stap verbeteren en/of verdwijnen.

(Pre-) Logopedie wordt gegeven op medische indicatie van bijv. een huisarts, jeugdarts, medisch specialist of tandarts. Logopedische behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering tot 18 jaar.

Veelvoorkomende hulpvragen zijn:

Prelogopedie:
Mijn kind:
– huilt veel tijdens voedingen.
– drinkt onvoldoende flesvoeding.
– kan niet kauwen.
– kwijlt/ heeft altijd een nat shirt.

Logopedie:
Mijn kind:
– praat nog niet/nauwelijks.
– is niet goed te verstaan.
– spreekt woorden verkeerd uit.
– slist/lispelt.
– maakt geen zinnen.
– kan geen verhaal vertellen.
– heeft een hese stem.
– heeft moeite om bij taalactiviteiten (hakken, plakken, rijmen) op school.
– kan zich onvoldoende verwoorden.

En nog vele andere hulpvragen die gericht kunnen zijn op communicatie, taal, articulatie, stem, gehoor, eten/drinken of mondgedrag.

Mocht u vragen over (pre)logopedie of logopedie op de ISE hebben, kunt u altijd contact opnemen via info@logopediepraktijkdianne.nl of via het contactformulier op deze website.

Logopedie, maar waar?

De praktijk is gevestigd in gezondheidscentrum ’t Oude Klooster in Bladel.
In het gezondheidscentrum zit een huisarts, (kinder)psycholoog, (kinder)fysiotherapeut, (kinder)ergotherapeut, en nog vele anderen. Hierdoor zijn de lijntjes naar andere disciplines  kort en maken we gebruik van ieders expertise.

Daarnaast werk ik ook als zelfstandige logopedist op de Internationale School in Eindhoven. Op de campus heb ik een eigen praktijkruimte die van alle gemakken voorzien is.